marți, 30 martie 2010

Pur si simplu ROMA

De ceva timp mi-am propus sa vizitez anumite zone reprezentative pentru civilizatia umana(Atena, Roma, Peru, Egipt, Mexic...). Si cum datorita companiilor low cost de avion cea mai ieftina destinatie a fost Roma iata ca am reusit sa ajung aici.
Am plecat la drum toata familia, cu lectiile bine invatate din ghidul Lonely Planet Roma, aranjand transportul si cazarea pe cont propriu. Am avut la dispozitie 4 zile cu vreme superba ca sa vedem o particica din aces oras impresionant.
Am reusit sa vedem o mare parte din locurile reprezentative ale Romei(Colloseum, Vatican, Pantheon, Fontana di Trevi, Piaza Navona, Forumul Roman, columna lui Traian, Boca de la verita......) dar sunt convins ca au ramas destule colturi nevazute pentru inca o vizita acolo. Intr-una din zile am petrecut cateva ore intr-o zona cu multa verdeata, loc unde se afla si gradina zoologica. Noi ca noi, dar baiatul .............. bucuros peste masura la vederea animalelor din toate colturile pamantului.
Juniorul se pare ca a fost si el incantat de aceasta iesire caci s-a bucurat de 10-12 ore zilnic de stat afara, un adevarat record dupa vremea capricioasa de la noi cand cu greu reuseam sa il tinem mai mult de 2 ore intr-o zi afara.
Ar fi enorm de multe de spus despre ce ofera turistului acest oras dar mai bine las cateva imagini sa vorbeasca singure. Si ca sa fiu cinstit pana la final trebuie sa spun ca aceasta iesire a avut o parte mai putin placuta: acum sunt convins ca nu e bine ca am inceput ciclul de iesiri istorice la Roma caci toate viitoarele iesiri vor fi comparate cu acest oras si nu cred ca va fi un altul care sa ma impresioneze asa mult. Se pare ca am repetat greseala din 2004 cand am fost in Caucaz si am fost marcat de acest munte intr-un asemenea mod incat nici o alte expeditie montana nu mi-a mai adus asemenea satisfactii.