luni, 23 august 2010

Litoralul romanesc vs litoralul bulgaresc

Luna trecuta am fost cateva zile la Costinesti iar zilele trecute le-am petrecut in statiunea Constantin si Elena de la vecinii nostri bulgari. Am inclus in programul de vara doua vizite la malul marii pentru junior caci este fascinat de nisip si apa.
Din Costinesti m-am intors cu o mare durere de cap. Urasc litoralul romanesc! Mi se pare groaznic sa aud in acelasi timp 10 melodii, urasc mirosul de gratar la tot pasul, fitele, zgomotul facut de masini care au fost concepute pentru altceva decat pentru a fi supraturate pe niste sosele de 500 m lungime. Nu am mai nimic bun de spus despre litoralul romanesc, doar ca este cel mai aproape de Bucuresti si pentru acest motiv voi mai ajunge pe acolo pentru a-l face fericit pe junior. Cand am pornit la drum spre litoralul bulgaresc am sperat prea mult. Am petrecut cateva zile in statiunea Constantin si Elena despre care pot zice urmatoarele: este liniste, pe plaja nu auzi nici un fel de muzica, nu miroase deloc a gratar, localitatea este la umbra copacilor deci este o placere sa te afli acolo chiar daca sunt 40 grade. Dar imi aminteste de litoralul romanesc, cu statiuni construite acum 40-50 ani si nerenovate de atunci. Am ajuns pentru cateva ore si la Nisipurile de Aur despre care pot spune doar NUUUUU. Aici s-au mutat manelistii mai fitosi de pe litoralul romanesc. Ca si concluzie recomand ca cei ce doresc sa petreaca cateva zile la malul marii, avand un buget limitat la 2-300 euro pentru cateva zile, sa incerce sa gaseasca vreo oferta pentru Grecia, Cipru, Malta sau Croatia.

3 comentarii:

  1. Ha ha. Bravo tata. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Ai ajuns la concluzia pe care o spun de ani de zile, deja: Litoral Bulgaria sucks!!! Esti tot printre romani, tot marea aia urata si tot un fel de comunisk spalacit pe alocuri gasesti !Grecia este foarte aproape. Daca vrei te poti oprii chiar aproape de noi si este cu toootul altceva !

    Gre

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mama merge de cativa ani la bulgari la mare !!! Asta spune totul ! ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru 200 km+ prefer BG. Din punctul meu de vedere bate Romania la orice capitol, servicii, atitudine, curatenie, oportunitati, accesibilitate ... si nu in ultimul rand litoralul in sine.

    RăspundețiȘtergere