luni, 18 ianuarie 2010

Din nou prin Bucegi

We asta nu am avut in plan nici o iesire la munte dar a fost suficient un telefon de la Tori ca sa ma puna pe ganduri. Intr-un final am iesit o zi prin Bucegi sa ne bucuram de iarna aceasta anemica.
Am ales sa urcam pe valea seaca dintre clai cu gandul sa iesim in platou prin hornul cu flori.
Desi ma asteptam sa fie putina zapada tot am ramas impresionat sa vad ca jumatate din vale nu avea zapada mai mare de 10cm. Si uite cum in loc sa fie o plimbare prin zapada a fost o continua urcare de bolovani care nici nu stiam ca exista. Intr-un final am ajuns in braul lui Raducu la soare dar nu ne-am putat bucura prea mult de el caci sufla si vantul de zor.
Am plecat pe brau sa gasim intrarea in hornul cu flori, horn pe unde nu mai fusesem niciodata. Hornul pleaca de la vreo 100m deasupra braului, iar pana la el trebuie urcata o brana plina de copacei. Hornul este scurt si ne scoate intr-o creasta plina de jnepeni. Ne luptam sa depasim marea de jnepeni si reusim sa razbim, ajungand in platoul Bucegilor. Cum ne aflam in apropierea unui valcel ce duce in traseu turistic Jepii mari(sau Schiel) ne decidem sa coboram pe aici.
Reusim sa vedem dintr-un unghi bun creasta cu jnepeni pe care am urcat si observam ca se pot ocoli aproape in totalitate jnepeni pe partea stanga. Am invatat ceva si din aceasta iesire: acumulatori sunt inutilizabili daca afara este foarte frig, caci am reusit sa fac doar 10 poze si asta doar incalzindu-i in palma inainte de fiecare poza. Stiam eu ce stiam de foloseam numai baterii pana iarna aceasta.

luni, 4 ianuarie 2010

Inceput de an prin Bucegi

Dupa o saptamana in care am mai pus un kg pe mine a venit si vremea sa fac un pic de miscare. Si cum de aproape 2 ani nu mai mersesem pe vreo vale iarna din Bucegi, alegerea pentru aceasta tura nu a fost deloc dificila.
Am plecat la drum cu Tori, cu trenul de 5 jumate, cu gandul sa urcam prin valea Bucsoiului. Ajunsi in Busteni am fost rapid dezamagiti de lipsa zapezii si de prezenta ploii. Pana in Poiana Izvoarelor am mers pe o ploaie mocaneasca ce nu are nimic de-a face cu 2 ianuarie. Dar intr-un final aceasta s-a transformat in ninsoare.

Am ajuns rapid si la intrarea in vale care pe prima parte era descoperita complet. Nici macar bolovanii de 50cm nu erau acoperiti de zapada.

Pentru a ajunge la turnul cu jnepeni a trebuit sa trecem vreo 2 bolovani mai maricei, iar odata trecuti de turn am fost luati in primire de iarna care ne-a aratat tot arsenalul din dotare(vant, ceata, ninsoare). Bineinteles ca avand parte de aceste conditii meteo, odata iesiti din vale, am ratacit traseul si in loc sa mergem spre vf.Omu noi am inceput sa urcam spre vf.Bucsoiu. Noroc cu busola care ne-a indreptat pe drumul cel bun.
A doua zi am avut parte de conditii mai decente, dar de zapada mult mai mare care ne-a facut sa renuntam sa coboram pe v.Morarului si sa ne indreptam catre Malaiesti. Nemaiavand parte de viscol am putut sa ne bucuram din plin de peisajul hivernal.